Vi startade vår verksamhet 2013 för att vi saknade en verksamhet som våran i Ystad, så vi låg och körde till Malmö för att träna.
Vi är väldigt tränings och hälsointresserade och har själva tränat hela livet. .
Ystad är en stad där sport och träning ligger i fokus, det kvittar egentligen om det är någon av våra största sporter som handboll, fotboll eller gymnastik, så är sport en viktig del av Ystad på alla plan.
Dock saknades som sagt Funktionell Fitness som vi själva tränade.
Den är sen några år tillbaka och är fortfarande den mest växande träningsform och sport just nu världen över. Det är en träningsform som revolutionerar människans syn på hälsa och fitness. Det är den enda funktionella träningsmetoden som baseras på vetenskap.

Jag är för gammal.       
Jag är för otränad. 
Jag måste först gå ner i vikt. 
Jag måste träna innan jag kommer till er.

Detta får vi höra ofta!
Men så är det inte! Alla kan träna hos oss!
Hos oss är alla välkomna, fysisk form och träningsnivå har absolut ingen betydelse. Det är därför vi tränar, för att nå våra mål och bli den bästa vi vill och kan bli. 
Vi har något som passar alla! Tävlingsatleter som vardagsmotionärer.
Vi fokuserar på varje individs utveckling och nivå, våra utbildade instruktörer är där för Er skull och för att hjälp Er!
Träning ska vara kul, effektivt, utmanade och anpassningsbart för varje individ.  Vi lovar dig att dina mål är inom räckhåll och du når dit på ett säkert och hälsosamt sätt.
Förutom olika gruppträningspass med minst en instruktör erbjuder vi även Personlig Träning, Open gym och behandlingar av väldigt duktiga och utbildade personal.
I vår Lounge där du kan köpa kaffe och sitta och hänga efter passet kan du även köpa annat från kända varumärken inom träningsbranschen så som Clean Drink, FitAID, Barebells, Wellibites, Celsius, Nocco och Svensk Kosttillskott med flera.
Utrustningen är utvald och handplockad från olika levrantörer för att få det bästa för funktionellträning. Vi har utrustning från Eleiko, Rogue Fitness,  Crossgym, Träningspartner i Ystad, Concept Träningsutrustning och Nordic Fighter.

Det finns fördelar med att träna hos oss!

  • Vi har en fantastisk gemenskap och stämning.
  • Din vardag bli bättre.
  • Din fettförbränning blir hög eftersom du tränar kondition och styrka samtidigt
  • Du får mycket bättre kondition, då du stärker ditt kretslopp
  • Du får generellt större uthållighet då du både tränar kondition och styrka samtidigt och individuellt.
  • Du ökar din muskelmassa om du vill 
  • Du får en mer flexibel kropp
  • Du blir bättre på att koordinera din kropp eftersom träningen är bred och lär din kropps olika delar att arbeta bättre tillsammans
  • Din smidighet blir bättre för att träningen ökar rörligheten i dina muskler, senor och ledband
  • Din balans blir mycket bättre eftersom du tränar din styrka och smidighet samtidigt och på olika plan.

Naturliga rörelser
Vi använder oss av rörelser som människan har anpassats till under evolutionen. Exempel på dessa rörelser är att springa, lyfta, kasta, pressa, dra och hoppa. Dessa rörelser kan kombineras på olika vis för att skapa en oändlig variation av träningspass.
Dokumentation
Tidtagning är en viktig del i vår träning. I varje träningspass finns ett tydligt upplägg för vilka övningar som ska tränas, och hur många varv eller repetitioner som ska utföras. Dessa övningar tar vi oftast tid på för att träningen ska bli mätbar och repeterbar, vi har därmed data för se framsteg “svart på vitt”.
Hur går träningen till?
Alla träningspass hos oss består av uppvärmning, teknik/styrketräning, uthållighet och en så kallad “wod”.  Wod är en förkortning från “workout of the day”.
Woden består oftast av olika övningar, och kan beskrivas som höjdpunkten av träning. Det är där du kan utmana dig själv, och prövar dina gränser.
Woden är/bör vara intensiv och har ett tydligt mål – att öka din arbetskapacitet. 
I en wod finns det tydliga kriterier för vikt, utförande, set och antal repetitioner. Datan vi får gör att vi tydligt ser individens fysiska kapacitet, och vi kan också upprepa woden på nytt för att se utveckling.
Alla som börjar träna hos oss gör klokt i att “skala” anpassa belastningen, rörelser och övningar om man är ny eller inte behärskar teknik eller inte har styrkan för att kunna arbeta på den angivna vikten.
Vi på JP Fitness hjälper dig att optimera din teknik och rörlighet så att träningen blir effektiv och säker.

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN TILL JP Fitness!
Ystads första träningscenter för funktionell fitness.